Verkkosivujen toteuttaminen – näin sen teet!

Mediathor.fi on uusi, nettisivusuunnitteluun erikoistunut tietosivusto. Täältä löydät tietoa web designista sen eri näkö- ja käyttäjäkulmista sekä tietysti olennaista infoa, mitä kuuluu ottaa huomioon, kun yritys alkaa suunnittelemaan omia verkkosivujaan. Tällä sivustolla käsitellään lisäksi muun muassa verkkokauppoja, tee-se-itse-nettisivusuunnittelua, ohjelmointikieliä ja niin edelleen.

Mediathorin kirjoittajat ovat alan pitkän linjan ammattilaisia, mutta käytännössä kuka tahansa pystyy rakentamaan tänä päivänä itselleen nettisivut. Ilmaista se ei koskaan ole, mutta jos budjetti on oikein tiukka ja edes jonkinlaista silmää sivuasetteluun löytyy, itse nettisivut tekemällä voi säästää sievoisia summia. Digiajan totuus on, että kaikilla tuotteilla ja jokaisella palvelulla sekä yrityksellä tulee olla oma nettisivu, muuten sitä ei ole kuluttajien silmissä olemassa lainkaan. Kenelläkään ei siis ole varaa jättää nettisivuja kokonaan tekemättä.

Toimiva nettisivu koostuu muutamasta elementistä, oli ala tai sivuston käyttötarkoitus mikä hyvänsä. Ensimmäinen ja ehkä kaikista tärkein ominaisuus on selkeys: ensimmäisenä sivukävijän silmään pistävät mainosbannerit ja pop-up-ikkunat ovat 90-luvun muinaisjäänne, ja ne vain saavat nykypäivänä selaajan poistumaan sivustolta välittömästi. Seesteinen ulkoasu, hillityt tehosteet, loogisesti jäsennelty sisältö ja yhteensopivat värivalinnat muodostavat ammattimaisen ja funktionaalisen kokonaisuuden, joka toimii millä tahansa laitteella läppäristä älypuhelimeen.

Graafinen ilmentymä on kuitenkin vain kiiltävä ulkokuori, joka on merkityksetön, ellei varsinainen sisältö ole houkuttelevaa. Videot, kuvat ja somefeedit ovat arkipäivää jo monilla sivustoilla, mutta jokaiseen web designin trendiin ei kannata sokeasti lähteä mukaan, jos ne eivät palvele sivuston viestin välittämistä asiakkaille. Mediathor.fi on kaikkea tätä ja paljon muuta, joten ota meidät päivittäiseen seurantaan!

Kolme syytä palkata ammattilainen yrityksen verkkosivujen luomiseen

Verkkosivujen suunnittelijat joutuvat usein puolustelemaan omia töitään ja hintojaan. Monien tuhansien eurojen maksaminen voi kuulostaa rahoistaan tarkan yrittäjän mielestä täysin kohtuuttomalta – eihän serveritila maksa kuin pari sataa vuodessa, eikä tämä nettisivun rakentaminen mikään monen kuukauden projekti kuitenkaan ole. Web designin ammattilainen on kuitenkin vuosia kouluttautunut ja harjaannuttanut itseään alalle, ja hän tietää, miten hyvä ja myyvä nettisivu suunnitellaan.

Ensimmäinen syy on siis tietotaito; vaikka hintalappu kauhistuttaisi, rahalle saa takuulla vastinetta, kun asialla on ammattilainen. Toinen syy on yksinkertaisesti ajan. Jos termit “vastaväri” ja “typografia” eivät sano mitään, graafisen ilmeen suunnittelu on loputon suo osaamattomissa käsissä. Kolmanneksi: ulkopuolinen taho on parempi arvioimaan sisällön toimivuutta kuin yrittäjä itse. Web designer sanoo suoraan, jos esimerkiksi tuotetieto on liian vaikeasti esitetty. Lue sivustoltamme lisää ammattilaisen käyttämisen eduista!

Verkkokauppa se on, joka kannattaa

Uusia verkkokauppoja perustetaan pelkästään Suomessa hurjaa vauhtia. Kun tavara ja raha liikkuvat nykyään globaalisti sangen helposti vähäisellä byrokratialla, kuluttajat voivat netin kautta tilata lähes mitä tahansa, mistä tahansa, suoraan kotiovelleen. Kivijalkakaupat ovatkin ahtaalla verkkokauppojen yleistyessä, ja yrittäjille verkkokaupan pitäminen on huomattavasti edullisempaa kuin fyysisen liikkeen.

Kuten mitä tahansa nettisivuja, myös verkkokauppoja on helppo suunnitella itse, sillä juuri verkkokauppatoimintaan (E-commerce) tarkoitettuja nettisivusuunnittelupalveluita löytyy pilvin pimein. Sivupohjat, eli “templatet”, auttavat suunnittelussa, sillä jokaista marginaalia ja valikkoa ei tarvitse ihan alusta asti itse säätää kohdilleen. Ja mikä parasta, yhtään riviä koodia ei tarvitse missään vaiheessa kirjoittaa. Copywriting-taidot laitetaan kuitenkin kunnolla koetukselle verkkokauppamaailmassa, sillä jokaisen tuote-esittelyn tulisi olla myyvä, iskevä ja ennen kaikkea hakukoneystävällinen. Lisää tietoa verkkokaupoista ja niiden suunnitteluista löydät sivustoltamme.

Sosiaalinen media vs. nettisivut

Sosiaalinen media on osaltaan helpottanut yritysten siirtymistä nettiin, sillä etenkin Facebookista moni kuluttaja etsii tietoa esimerkiksi aukioloajoista, tarjouksista tai tuotevalikoimasta. Jotkut yrittäjät ovatkin tyytyneet käyttämään pelkästään sosiaalisen median kanavia (käytännössä Facebookia), eivätkä he näe tarvetta erillisille nettisivuille. Facebook on kiistatta bisnesmielessä kätevä alusta, sillä siellä voi yhtä aikaa tarjota ajankohtaista tietoa asiakkaille, promota uusia tuotteita, hoitaa asiakaspalvelua ja kerätä palautetta.

Sosiaalisen median kanavat eivät kuitenkaan ole paras keino brändätä itseään, sillä graafiset toteutukset ovat hyvin rajatut somessa. Siksi nettisivut ovat yhä tärkeä “käyntikortti” monelle yritykselle, vaikka käytännössä kaikki digitaalinen kommunikaatio käytäisiinkin sosiaalisessa mediassa. Nettisivut ja sosiaalisen median kanavat kannattaa sitoa toisiaan täydentäväksi kokonaisuudeksi, jossa molemmilla on oma funktionsa. Tästä aiheesta löydät lisää mediathor.fi:n sivuilla.

Markkinointi netissä

Verkkokaupat ja sosiaalinen media liittyvät olennaisesti internet-markkinointiin, mutta ne ovat lähinnä markkinointikanavia. Verrattuna lineaariseen mediaan, eli televisioon ja radioon ja printtilehtiin, netissä vallitsevat eri lainalaisuudet markkinoinnin suhteen. Internet tarjoaa valtavan määrän dataa mainostajille, jota voidaan hyödyntää markkinoinnin kohdentamiseen, oli kyse sitten suorasta mainossisällöstä, tiedotteista tai mistä tahansa. Nettimarkkinointi on parhaimmillaan todella kustannustehokasta, mutta vain, jos se on toteutettu tavalla, joka ei ärsytä kuluttajaa. Tekstin alussa mainitut pop-up-ikkunat ovat hyvä malliesimerkki nettimainonnasta, joka antaa taatusti halvan ja epäammattimaisen leiman mainostajasta.

Koska dataa on tarjolla yllin kyllin, siitä kannattaa ottaa kaikki irti: yhden massamainoksen sijaan kannattaa luoda eri mainossegmenteille suunnattuja tarkkoja spotteja, joiden yksittäiset kohdeyleisöt ovat pienempiä, mutta mainosten viesti on henkilökohtaisempi ja puhuttelevampi. Tästä ja monista muista aiheista voit lukea lisää tällä sivustolla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *