Affiliate-markkinointi – miten se toimii?

Nykypäivänä affiliate-markkinointi, eli toisin sanoen kumppanuusmarkkinointi, on noussut suureen suosioon erilaisten blogien ja jopa Instagram-applikaation takia. Kun palveluja tai tuotteita tarjoava yritys markkinoi tuotteitaan nojautuen ulkopuoliseen ihmiseen / yritykseen, on tällöin kyseessä kumppanuusmarkkinointi. Tämän tyyppisessä markkinoinnissa tavoitteena on useasti ostotapahtuma verkkokaupan kautta tai jopa pelkkä rekisteröityminen verkkokauppaan tai uutiskirjeen tilaaminen. Affiliate-markkinointi tuo siis yhteen mainostajat ja julkaisijat.

Kumppanuusmarkkinointi on loistava tapa tienata lisätuloja esimerkiksi juuri oman blogin kautta. Jos sinulla on tunnettu blogi, tämäntyyppinen markkinointi voi tuoda niin lisätienestejä kuin myös näkyvyyttä sivullesi. Julkaisijana lähetät liikennettä mainostajan sivulle ja diilistä riippuen, saat tietyn prosentuaalisen komission tavoitteesta oli sitten kyseessä osto tai rekisteröinti.

Kumppanuusmarkkinoinnin hyvänä puolena on sen helppous: julkaisijana postaat blogiisi tai Youtube-kanavallesi materiaalia, jossa mainostat tuotetta tai palvelua, ja tämän perusteella kukkaroosi voi näinkin helposti tulla lisää euroja! Yksittäiset julkaisijat voivat tienata kuukaudessa satoja euroja kun taas isommat firmat, kuten rahapelejä mainostavat yritykset, voivat ansaita jota tuhansia euroja. Monet kasinot ilman tiliä ovatkin ymmärtäneet kumppanuusmarkkinoinnin törkeyden ja panostavat siihen kunnolla. Oma työpanos, sivuston aihe, liikenne sekä laatu vaikuttavat siihen, kuinka paljon sinä tulet ansaitsemaan kumppanuusmarkkinoinnin avulla.

Miten pääsen alkuun?

Jos affiliate-markkinointi kiinnostaa, kannattaa sinun liittyä verkkoon julkaisijaksi, etsi sinua kiinnostavat kampanjat ja rekisteröityä affiliate-verkostoon. Tämän jälkeen voit lisätä linkkejä blogiisi tai jopa sähköpostiisi. Tärkeintä on, että sinulla on jokin sosiaalisen median, jotta tavoitat ihmisiä. Kuulostaa melko helpolta, eikö? Sillä kyseessä on tulospohjainen markkinointitapa, kaikki riippuu omasta panoksesta. Mitä enemmän panostat blogiisi, sitä enemmän ihmisiä käy sivulla. Tämä taas tarkoittaa lisää näkyvyyttä mainostamillesi tuotteille ja tätä kautta lisää rahaa sinulle.

Kumppanuusmarkkinointi ja hinnoittelu

Kuten tuossa ylempänä jo mainitsimme, affiliate-markkinoinnissa käytetään monia eri hinnoitteluja ja näistä sovitaan etukäteen, jolloin yllätyksiä ei pääse sattumaan. CPS eli Cost per Sale viittaa siihen, että julkaisijalle maksetaan sovittu summa jokaisesta ostoksesta. Kyseessä voi olla prosentuaalinen tai euromääräinen summa. CPA eli Cost per Click -hinnoittelun avulla julkaisija saa sovitun summan mainoksen klikkauksesta. Viimeisenä on CPC eli Cost per Action ja tällä tarkoitetaan sitä kun tavoitteena on ostoksen lisäksi jokin muu toimenpide mainostajan sivulla, ja tähän listaan kuuluu esim. liittyminen email-listalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *